Извънредно положение в три щата в Съединените щати и задължителна евакуация

...
Извънредно положение в три щата в Съединените щати и задължителна евакуация
Коментари Харесай

Извънредно положение в САЩ, ураганът Майкъл приближава

Извънредно състояние в три щата в Съединените щати и наложителна евакуация на хиляди хора поради наближаващ мощен вихър. Стихията с името „ Майкъл ” ще удари крайбрежията на Алабама, Флорида и Джорджия до няколко часа, написа Блиц.

 

Силата на урагана обаче се усилва, като сега към този момент е от четвърта от общо пет степни, оповестява Нова телевизия. 

Ветровете са със скорост 195 км/ч. Издадени са предизвестия за заплаха от огромно неспокойствие, мощни ветрове и пороен дъжд.

„ Ураганът „ Майкъл ” е смъртоносна стихия от 4-а степен. Това е най-мощният вихър, който крайбрежието на Флорида е виждал от 100 години насам. Това е най-лошата стихия от век ”,каза губернаторът на Флорида Рик Скот.

Всъщност толкоз мощен вихър в никакъв случай не е удрял тази част на Флорида.

Видян от Космоса, „ Майкъл ” е голямо страшилище, което бърза към крайбрежието. Радиусът на бурята е над 480 километра. Очаква се да удари най-тежко покрай Панама сити към 20 часа българско време..

" С този вихър няма да поемаме никакви опасности ", казват управляващите.

Наредена е евакуацията на 375 хиляди души. „ Майкъл ” ще донесе със себе си ентусиазъм напразно от над 260 километра в час, приливна вълна, която тук-там ще доближава от три до пет метра и пороен дъжд от 300 литра на квадратен метър.

" Този вихър е рисков и в случай че не следвате предизвестията на управляващите, тази стихия ще ви убие ”, предизвестява Рик Скот.

Много хора се изтеглиха, само че има и такива, в това число и наши сънародници, които не чакаха Майкъл да стане толкоз мощен вихър и  взеха решение да останат.

" Много отидоха до Алабама и Джорджия. Няма смисъл да се върви до Джорджия, бурята след това отива там, тъй че не виждам смисъл ”, добавя губернаторът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР